Sera Kredisi Veren Bankalar

Sera kredisi, özellikle ülkemiz güney bölgelerinde seracılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılmasıyla beraber ortaya çıkmış yaygın bir kredi türüdür. Domates, salatalık, karpuz, biber, muz, patlıcan, kabak, çilek ve kavun gibi ürünlerin seralarda üretimi oldukça yaygındır. Tarımsal alanda üretim verimliliğini arttırmak, üreticilere destek vererek tedarik zincirinin devam etmesi için bankalar tarafından üreticilere sera kredisi imkanı sunulmaktadır.

Sera Kredisi Nedir? Sera Kredisi Veren Bankalar

Sera kredisi, bankalar tarafından farklı farklı kampanyalarla hem seranın yapımı için hem de yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan zirai ilaç, gübre vs. gibi ürünlerin satın alınması noktasında çiftçiye sunulan kredi türüdür. Ziraat bankası, yapı kredi bankası ve Şekerbank ve diğer sera kredisi veren bankaları detaylı bir şekilde aşağıda sizler için ele aldık. teker teker açıklayalım.

Ziraat Bankası Sera Kredisi

Devlet destekli olarak ziraat bankası aracılığıyla verilen sera kredisi, 7 yıl vade avantajıyla verilmektedir. Seracılık sektörüne yatırım yapmak isteyen, ya da var olan seralarının verimini arttırmaya yönelik çeşitli yenilikler yapmak isteyen yatırımcı ve üreticiler için toplam maliyetin %75’ini kredi olarak sunulmaktadır.

  • İlk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere, 7 yıl vade avantajı
  • Yıllık faiz oranı bakanlık desteğiyle beraber 8,25 olmak üzere aylık faiz oranı 0,687 olmaktadır.
  • İbraz edilen maliyetin %75 oranı kadar kredi kullanma imkanı
  • Farklı ödeme planlarıyla, hasat zamanı geri ödeme şansı. (1-12 ay) Yani 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık ödeme planlarını kendinize göre oluşturabilirsiniz. Ödeme planlarını hasat dönemlerine göre yapmanızda fayda var.

Devlet desteği olmadan önceden verilen kredilerde, 4 yıldan fazla vade seçeneğiyle kredi verilmesi durumunda %11 yıllık faiz oranı uygulanıyordu. Devletin son dönemde özellikle korona virüsünden sonra yaptığı tarım destekleme politikalarından sonra seracılığa ekstra önem verildi.

Ziraat bankasına yapacağınız başvuruda, yapacağınız yenilikleri anlatan bir klasör hazırlamanız tavsiye edilir. Kullanmak istediğiniz krediyle beraber üretim verimliliğinin nasıl artacağını, maliyetlerin düşürülüp fiyatlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağını düzenli ve özenli bir şekilde bankaya sunmanız gerekmektedir. Hem Ziraat Bankası hem de Tarım Kredi Kooperatifi bu süreçte dirsek temasında bulunup, projenizi incelemektedir. Kredinizin onaylanması açısından bu husus çok önemlidir.

Ziraat Bankası sera kredisi şartları

  • ÇKS yani Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt olunması gereklidir. Eğer kayıtlı değilseniz Çks çiftçi kayıt sistemine kayıt olma linkine tıklayın.
  • Örtü Altı Kayıt sistemine kayıt olmak. Eğer kayıtlı değilseniz İl ya da ilçe tarım müdürlüklerine gidip başvuru yapabilirsiniz.
  • Minimum 1 dönüm arazide seracılık yapmak ya da yapacak olmak
  • Seracılık yapılacak alanın uygun hijyenik koşullarda olması ( Tarım müdürlükleri tarafından denetlenecek. )

Şekerbank Sera Kredisi

Tarımsal faaliyetlere destek amacıyla kurulan ve yıllardır bu yönde misyonunu gerçekleştiren Şekerbank, bu yıl itibariyle Seracılık sektöründe kredi imkanı vermektedir. Seraların sıfırdan yapılması veya var olan seraların verimlerini arttırmaya yönelik yenilikçi projesi olan üreticiler için 60 ay vade imkanı sunmaktadır. Ziraat bankası sera kredisinde olduğu gibi yatırılan tutarın %75’i kredi olarak sağlanmaktadır. Şekerbank sera kredisinde 12 ayda bir geri ödeme imkanı bulunmaktadır. Krediden faydalanmak için en yakın Şekerbank şubesine gidebilirsiniz.

Yapı Kredi Sera Kredisi

Yapı kredi hem sera kurulumu hem de kurulduktan sonra doğabilecek fide, gübre ilaç vs. gibi ihtiyaçlar için kredi vermektedir. Sunacağınız projeye göre uygun bir faiz oranı seçebilirsiniz.

  • 60 ay vade imkanı
  • Hasat zamanına endeksli olarak geri ödeme imkanı
  • Projeye göre uygun faiz oranları
  • Yapılacak harcamaların %75’i kadar kredi imkanı

Bu bankalar haricinde Denizbank, QNB Finansbank gibi özel sermayeli bankalarda da sera kredisi imkanı sunmaktadır. Müşterisi olduğunuz bankadan kredi çekmek sizin için daha avantajlı olacaktır. Bunun için banka müşteri temsilcileriyle iletişimde kalmanız gerekecektir.

Sera Kredisi Hesaplama

Sera kredisi hesaplamak için oluşturduğumuz aşağıdaki tabloda 7 ay vade ile ilk 2 yıl geri ödemesiz olacak şekilde kalan 60 ay için ödeme planları verilmektedir. Eğer aylık ödeme değil de 3,6,12 ay şeklinde ödeme planları oluşturmak istiyorsanız, aylık ödeme miktarıyla çarparak sonuca ulaşabilirsiniz. Örneğin 2.526,58 TL olarak aylık ödemesi planlanan kredi için 6 ayda bir geri ödeme yapacaksanız, “2.526,58*6=15.159,48 TL” olarak ödeme planı oluşturabilirsiniz. Ayrıca geri ödemesiz dönemden faydalanmak istemiyorsanız, internette basit bir arama ile bulunabilen sera kredisi hesaplama araçlarını kullanarak kendinize göre geri ödeme planı oluşturabilirsiniz.

Kredi TutarıVadeAylık ÖdemeToplam ÖdemeÖdenecek Faiz
100.000 TL7 Yıl ( 60 ay)2.526,58 TL121.261,49 TL2.261,49 TL
200.000 TL7 Yıl ( 60 ay)4.070,61 TL244.236,65 TL44.236,65 TL
500.000 TL7 Yıl ( 60 ay)10.176,53 TL610.591,63110.591,63 TL
1.000.000 TL7 Yıl ( 60 ay)20.353,05 TL1.221.183,26221.183,26 TL

Çekilecek kredi miktarı, yapılacak yatırımın %75’i kadar verileceği için örnek olarak 100.000 TL kredi çekilmek isteniyorsa toplamda 133.333 TL yatırım yapılması gerekmektedir. Taahhüt edilen yatırımlar ciddi şekilde denetlenmektedir. Ziraat Bankası Sera Kredisi başvuruları için size en yakın ziraat bankası şubesine gidebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Sera Kredisi Veren Bankalar hakkında bilgiler verdik. Kripto Coin Haberi ve daha fazlası için sitemizi inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer başlıklar.

Yorum yapın

sdbitcoin.org, kripto coin piyasasındaki önemli haberleri doğru ve hızlı bir şekilde sizlere ulaştırmaktadır. Kripto coin haberlerini anında öğrenmek için bizi takip etmeyi unutmayınız.